Current track

Title

Artist

Αθηνά Αρβανιτάκη
Περιφερειακή Σύμβουλος Συνδυασμού «Μένουμε Ιόνιο»

Η καταγγελία μου για τα λύματα στη Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων ήταν απόρροια των παραπόνων που μου κάνει ο κόσμος/ Δεν λέω όχι στην εμπλοκή ιδιώτη στον βιολογικό αρκεί να βελτιωθούν οι συνθήκες

19/06/2024


«Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, το οποίο έγινε στην Κεφαλονιά, ο συνδυασμός «Μένουμε Ιόνιο» έκανε ερώτηση για τη γέφυρα Χειμωνικού.

Επισκεφθήκαμε μαζί με την κ. Μαρία Δρυ το σημείο και διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες καθυστερούν, η σεζόν είναι σε εξέλιξη και η Κεφαλονιά παραμένει κομμένη στα δύο.

Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται στα έργα κάνουν κουμάντο οι εργολάβοι και βγαίνουμε συνεχώς εκτός χρονοδιαγραμμάτων, με συνέπεια να δημιουργείται αδιέξοδο.

Αυτό που ρωτήσαμε την Περιφερειακή Αρχή είναι αν έχει διερευνήσει με το Υπουργείο να βρεθεί εναλλακτική λύση, ούτως ώστε να μην χαθεί ολοκληρωτικά η φετινή τουριστική περίοδος για μεγάλη μερίδα επαγγελματιών που πλήττονται ποικιλοτρόπως, αλλά και να μην θρηνήσουμε επιπλέον θύματα λόγω του ζωτικού χρόνου που χάνεται από την αναγκαιότητα να κάνουν τον κύκλο του νησιού τα ασθενοφόρα.
Επίσης, θέσαμε ερώτημα και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πυλάρου, διότι η χρηματοδότηση των 6 εκ. ευρώ για να προχωρήσει το έργο δεν έχει δοθεί ακόμη και οι υποσχέσεις παραμένουν στα λόγια.

Να πω ότι ουσιαστικές απαντήσεις δεν δίνονται στα Συμβούλια και ότι αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως υπάρχει έλλειψη χρηματοδοτήσεων από την Πολιτεία. Είναι κάτι που πρέπει να δούμε γιατί συμβαίνει και να διεκδικήσουμε πόρους για τα νησιά μας.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία που έκανα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού για τη Διαχείριση των Αποβλήτων, τονίζω πως μένω στη Ζάκυνθο και καθημερινά έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο ο οποίος μου εκφράζει παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί με τα λύματα και την δυσοσμία που αναδύεται.

Γι αυτό προχώρησα σε αυτή την ενέργεια, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και έχω λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Τώρα σε αυτό που με ρωτάτε για την εμπλοκή ιδιώτη στη διαχείριση του βιολογικού για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα και με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ, απαντώ πως αν η διοίκηση κρίνει πως με το υπάρχον προσωπικό και τα μέσα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και ότι με αυτή την κίνηση θα βελτιωθούν οι συνθήκες και δεν θα μυρίζει βοθρίλας όλο το νησί, τότε καλώς να απευθυνθεί σε ιδιώτη.

Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που θα πει κάθετα όχι σε μια τέτοια λύση. Εκείνο που απασχολεί εμένα και πολλούς άλλους, είναι η Ζάκυνθος να βρει το δρόμο της και να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα, διότι η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου και δεν απέχουμε μακριά από ενυπόγραφες καταγγελίες τουριστών. Το μέγεθος του κινδύνου είναι πολύ μεγάλο για τον τόπο μας…».

 


Current track

Title

Artist