Current track

Title

Artist

Σπύρος Χαριάτης
Πρόεδρος Εργαζομένων ΦΟΔΣΑ

Χωρίς να μας ενημερώσουν ζητάνε να επιστρέψουμε στο Δήμο 40.000 ευρώ/ Οι υγειονομικές συνθήκες στον ΦΟΔΣΑ είναι δυσμενείς και ουσιαστικές αλλαγές δεν έχουμε δει

13/06/2024


«Εντελώς ξαφνικά και χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα, αφού η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου δεν μας ενημέρωσε, λάβαμε με κούριερ έναν φάκελο, μέσα στον οποίο υπήρχε έγγραφο με το οποίο καλούμαστε να επιστρέψουμε χρήματα στο Δήμο.

Προσωπικά πρέπει να δώσω 2.065 ευρώ και υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι στον ΦΟΔΣΑ από τους οποίους ζητούν να καταβάλλουν από 1.000 έως και 3.000 ευρώ, επειδή στο παρελθόν έπαιρναν επιπλέον χρήματα στη μισθοδοσία τους από λάθος όμως που δεν έκαναν οι ίδιοι, διότι δεν είναι λογιστές.

Οι 40.000 ευρώ πρέπει να καταλογιστούν σε εκείνους που έκαναν το σφάλμα και όχι σε εμάς, που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες μαζεύουμε απορρίμματα.

Εγώ πήγα στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Προσπαθήσαμε να επισκεφθούμε και τον Δήμαρχο, κ. Στασινόπουλο, αλλά δεν καταφέραμε να τον δούμε. Δεν μας δέχτηκε, αν και γνώριζε το πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι απευθυνθήκαμε σε δικηγόρο, ώστε να βρει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Αν μας παρακρατούν 300 ευρώ το μήνα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε. Είμαι υπάλληλος 23 χρόνια στον ΦΟΔΣΑ και λαμβάνω κάτω από 1.000 ευρώ.

Δεν θέλουμε να αποφύγουμε την πληρωμή του ποσού και γι αυτό θα προτείνουμε από την τριετία που κλείνουμε και από την οποία θα λαμβάνουμε 60 ευρώ μηνιαίως να παρακρατείται αυτό το ποσό. Να γίνει δηλαδή ένας συμβιβασμός.

Η δεύτερη επιλογή είναι να γίνει λύση και εκκαθάριση στην Επιχείρηση Καθαριότητας από τη Δημοτική Αρχή, ένα θέμα που κανείς δεν έχει ακουμπήσει τόσα χρόνια, και από τα 550.000 ευρώ που οφείλονται στους εργαζόμενους, να παρακρατηθούν οι 40.000 ευρώ.

Η τρίτη επιλογή είναι να καταλογιστεί το ποσό των 40.000 ευρώ σε εκείνους που έβγαζαν τη μισθοδοσία. Εκείνοι έκαναν το λάθος και πρέπει να πληρώσουν. Να πω ότι δεν κατάλαβα γιατί ο έλεγχος αφορούσε μόνο τους εργάτες και τους οδηγούς, και όχι και τους υπόλοιπους.

Το Σωματείο μας επέλεξε τέσσερα άτομα, τα οποία μαζί με τον προϊστάμενό μας, κ. Φιορεντίνο, θα επιδιώξει συνάντηση με τον Βουλευτή και με τον Δήμαρχο. Εγώ δεν θα συμμετέχω, διότι απ’ ότι φαίνεται δεν είμαι αρεστός, επειδή γράφω την άποψή μου στο διαδίκτυο και αυτό ενοχλεί ορισμένους.

Τα εκατομμύρια στο Δήμο πάνε κι έρχονται, συνεπώς θα μπορούσε να καλυφθεί με κάποιον τρόπο η διαφορά των 40.000 ευρώ. Στο θέμα αυτό πιστεύω ότι πρέπει να τοποθετηθεί και η αντιπολίτευση. Έχω μιλήσει με τον κ. Τσουρουνάκη.

Στο χώρο μας τα προβλήματα συνεχίζονται. Δεν έχουμε γιατρό εργασίας, τεχνικό ασφαλείας, γάντια, γάλα, τουαλέτες και πολλά ακόμη. Τα συζητάμε με τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιακουμέλο, και η μόνιμη απάντηση που λαμβάνουμε είναι πως δεν υπάρχουν λεφτά και ότι η Καθαριότητα δεν έχει δικό της ταμείο.

Από τις 203 προσλήψεις που έγιναν στο Δήμο μόνο 30 ήρθαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων και μερικοί από αυτούς αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας.

Λέγαμε όλοι να αλλάξει η Δημοτική Αρχή, όμως ουσιαστική διαφορά δεν έχουμε δει ακόμη. Έχουμε καρκινοπαθείς και διαβητικούς, αλλά δεν υπάρχει γιατρός εργασίας. Δεν κατηγορώ τον κ. Στασινόπουλο ούτε προσωπικό θέμα έχω μαζί του.

Πρέπει να καταλάβει όμως, ότι εργαζόμαστε μέσα στη βρώμα και τα αυτοκίνητα γίνονται άσπρα από τα σκουλίκια. Οι υγειονομικές συνθήκες είναι ένα χάλι και αυτό ζητάμε να βελτιωθεί.

Ούτε φύλαξη δεν υπάρχει στις εγκαταστάσεις μας. Όποιος θέλει έρχεται και βάζει άνετα μια φωτιά. Δεν θα μπορεί να τον εντοπίσει κανείς.

Έχουμε πεταμένους 500 τόνους ανακύκλωσης, μέσα στους οποίους υπάρχουν γκαζάκια κι άλλα εύφλεκτα υλικά. Να συνεννοηθεί ο Δήμος με τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και να φύγουν τα απορρίμματα αυτά για το Αγρίνιο…».

 


Current track

Title

Artist