Current track

Title

Artist

Μαρία Μουζάκη
Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών/ Σε συνεργασία με τον ΟΔΑΖ υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα για τις ευπαθείς ομάδες

12/06/2024


«Στη Ζάκυνθο δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής με τον καύσωνα, όμως γνωστοποιήσαμε κάποιες οδηγίες προς τους πολίτες, προκειμένου οι ευπαθείς, κυρίως, ομάδες να προστατευτούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον διοικητή του ΟΔΑΖ, κ. Καμβάση, και υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα για τους συμπολίτες μας. Έστω κι ένας άνθρωπος να χρειαστεί να πάει εκεί, για εμάς είναι σημαντικό.

Η Ζάκυνθος μέχρι τώρα είχε χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές και δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η σημερινή φωτιά στις Βαρρές αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες φωτιές στον τόπο μας μπαίνουν τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι αντιπυρικές ζώνες και οι καθαρισμοί των δασών είναι στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου και του Δήμου. Η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου κόβει τα χόρτα στους δρόμους που έχει στην αρμοδιότητά της και ο κ. Καποδίστριας έχει δώσει οδηγία για επιπλέον καθαρισμούς όπου χρειάζεται.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο και με υπόδειξη της Πυροσβεστικής η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου θα ανακοινώσει τους δασικούς δρόμους, στους οποίους θα απαγορευθεί η κυκλοφορία…».

 


Current track

Title

Artist