Current track

Title

Artist

Μάριος Γιατράς
Κάτοικος περιοχής Αμπελοκήπων

Όσοι μένουμε στους Αμπελόκηπους δεινοπαθούμε από τη δυσοσμία των λυμάτων/ Δεν γίνεται καμία επεξεργασία στον βιολογικό και τα κόπρανα πέφτουν ζωντανά στη γέφυρα Ξιφίτα!

07/06/2024


«Είμαι κάτοικος στην περιοχή των Αμπελοκήπων και παρεμβαίνω στην εκπομπή σας για να πω ότι τον τελευταίο έναν μήνα περίπου, στη γέφυρα Ξιφίτα αντί για βιολογισμένο νερό πέφτει λυματολάσπη. Βλέπουμε πλέον ζωντανά τα κόπρανα!

Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή, διότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια ασυδοσία. Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι τον φετινό Μάιο το νερό θα κάλυπτε τα καλάμια από τη γέφυρα Ξιφίτα μέχρι του Πουνέντε.

Κι αν αυτό συμβαίνει τώρα αναρωτιέμαι τι θα συμβεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου οι επισκέπτες θα πολλαπλασιαστούν. Όσοι μένουμε στους Αμπελόκηπους δεν είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Η δυσοσμία δεν αντέχεται, ενώ υπάρχουν και πολλά κουνούπια. Θέλω να πω ότι σεβόμαστε το επιχειρείν, αλλά δεν θα τρώμε εμείς στα μούτρα όλα τα απόβλητα, που εκτός από τη γέφυρα Ξιφίτα πάνε στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και σε λίγο στο Αργάσι.

Έχουν προστεθεί στο δίκτυο χιλιάδες κλίνες, ενώ είναι βέβαιο πως υπάρχουν παράνομες συνδέσεις. Πόσο να αντέξει και αυτός ο άμοιρος ο βιολογικός.

Επειδή η επέκταση και η αναβάθμισή του θα πάρει χρόνια γιατί χρειάζονται μελέτες, προτείνω ο Δήμος να συνεννοηθεί με τους Συλλόγους των τουριστικών επιχειρηματιών και να δουλεύουν οι βιολογικοί στα καταλύματά τους, ώστε στον βιολογικό να μην έρχονται απόβλητα διότι είναι κορεσμένος. Το συζήτησα αυτό και με τον Αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Γιακουμέλο, που είναι φίλος.

Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας από τη βρώμα. Μήπως πρέπει να φύγουμε από τις οικίες μας; Οι αρμόδιοι να βρουν μια λύση, γιατί πάμε για ολοκληρωτική καταστροφή…».

 


Current track

Title

Artist