Current track

Title

Artist

Γιώργος Δημητρίου
Παιδίατρος

Γενικά, από το 2020, ξεκίνησε η εταιρεία Johnson & Johnson και άλλαξε κάποια συνοδευτικά της πούδρας τα οποία είχαν μέσα αμίαντο ο οποίος έχει απαγορευτεί – Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είχαμε πολλή μεγάλη χρήση

06/06/2024


“Εμείς ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε πούδρες. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Υπάρχουν ευγενή άλευρα τα οποία μπαίνουν στις πούδρες και υπάρχουν και διάφορες χημικές ουσίες οι οποίες υποδύονται τις σκόνες και είναι συνοδευτικές του κεκαθαρμένου οξειδιου του ψευδαργύρου που χρησιμοποιούν μέσα οι κρέμες για τις πάνες για τους ερεθισμούς των παιδιών.

Εγώ από την ειδικότητα μου και από τη συνεργασία μου με τους Ολλανδούς είχα συνηθίσει τότε και το έλεγα σε όλους τους γονείς και χρησιμοποιούσα το ψημένο καλαμποκαλευρο το οποίο και βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ.

Γενικά, από το 2020, ξεκίνησε η εταιρεία Johnson & Johnson και άλλαξε κάποια συνοδευτικά της πούδρας τα οποία είχαν μέσα αμίαντο. Ο αμίαντος έχει απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες, γιατί προκαλεί πνευμονοκονίαση και καρκίνο του πνεύμονα δέκα φορές περισσότερο από ότι στους μη εισπνέοντες τον αμίαντο. Επίσης, στους καπνίζοντες διπλάσιο ποσοστό. Έτσι, απαγορεύτηκε η χρήση του στους σωλήνες, απαγορεύτηκε η χρήση του στις πλάκες για τις στέγες. Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είχαμε πολλή μεγάλη χρήση.

Επίσης δεν έχουμε στοιχεία αν η εισπνοή της πούδρας επηρεάζει και τους γονείς. Διότι την ώρα που βάζεις πούδρα, γιατί είναι μία καθημερινή χρήση, αναγκαστικά και οι γονείς αναπνέουν μικροσωματίδια που αιωρούνται στον αέρα γύρω από το παιδί και φυσικά και το ίδιο το παιδάκι. Πλέον οι γονείς δεν χρησιμοποιούν πούδρες αλλά κρέμες για τις πάνες.

Οι γονείς, αυτή την περίοδο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα τσιμπήματα από κουνούπια τα οποία δεν ξέρω αν είναι τα tiger mosquitos που έρχονται από την βόρεια Αφρική ή αν είναι αλλά επιμολυσμένα.

Έχουμε χαρακτηριστικές επιμολυσμενες πεταλες με φουσκάλα που μπορούν να φτάσουν τα 5 εκατοστά διάμετρο και αν είναι πολλές “ζουμιζουν”, δηλαδή εξυδρωνουν υγρά, κάνουν επάνω φουσκάλα, παραμένουν και έχουν μεγάλη φλεγμονή.

Αν λοιπόν οι γονείς παρατηρήσουν όλα τα παραπάνω στα παιδιά τους, τότε θα πρέπει να ενημερώνουν τον παιδίατρο τους γιατί έχουμε πολλές επιμολύνσεις από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο.

Έρχεται καύσωνας, οπότε καπελάκι, γυαλιά και όχι το μεσημέρι στη θάλασσα τα παιδιά. Όχι παιδιά με γαστρεντερίτιδα με το παραμικρό στη θάλασσα. Πρέπει να μείνουν μία εβδομάδα στο σπίτι έτσι ώστε να ενυδατωθουν καλά. Να τρώνε ελαφρά και να πίνουν πολλά υγρά και να μένουν στη δροσιά τις ώρες που πρέπει.

Ο Νικόλας μετέβη στην Μάλτα, για αξιολόγηση από ειδικό φυσικοθεραπευτή ο οποίος συνεργάζεται με το Κέντρο που χειρουργηθηκε. Τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά της επέμβασης. Θέλει φυσικά παρά πολλή δουλειά ακόμα. Πρόκειται για ένα παιδάκι το οποίο καταφέρνει να ορθοστατησει χωρίς σπαστικότητα. Θα του πάρει καιρό να αποκατασταθεί στον βαθμό που θα αποκατασταθεί, αλλά έχει ανοιχτό το δρόμο μπροστά του και ήταν αισιόδοξοι όσοι τον είδαν”.

 


Current track

Title

Artist