Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης
Επικεφαλής Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Οι επισκέψεις των υπουργών στη Ζάκυνθο έχουν σχέση με τις Ευρωεκλογές και δεν αφορούν την επίλυση των προβλημάτων/ Ο Δήμος δεν πρέπει να μετατρέπεται σε προεκλογικό κέντρο

05/06/2024


«Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα που οι Αρχές αναμένεται να πάνε στο Υπουργείο Τουρισμού, όμως στην παρούσα φάση γίνονται επισκέψεις στο νησί που έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, λόγω Ευρωεκλογών.

Είμαι καλόπιστος άνθρωπος και λέω ότι για να προχωρήσουν τα πράγματα στο «Ναυάγιο», πρέπει ο Δήμος να συστήσει Φορέα και μαζί με την Περιφέρεια να συντάξουν ειδική περιβαλλοντική μελέτη.

Σίγουρα είναι χρήσιμη και η μελέτη σκοπιμότητας, όμως πρέπει να πούμε ότι επί 40 χρόνια έχουμε «στραβοπατήματα» για το θέμα, σε μερικά εκ των οποίων έχει υποπέσει και η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Όταν ανέλαβε τον Δήμο ο κ. Στασινόπουλος, πήγε μαζί με τον Βουλευτή στο Υπουργείο Τουρισμού. Τότε λοιπόν έβγαινα στα ΜΜΕ κι έλεγα ότι η κρίσιμη επαφή που πρέπει να γίνει είναι με το Υπουργείο Οικονομικών που έχει υπό την εποπτεία του την Κτηματική Υπηρεσία και ουσιαστικά είναι ο ιδιοκτήτης της περιοχής.

Στην Επιτροπή του «Ναυαγίου» συμμετείχα ως εκπρόσωπος του επαγγελματικού μου κλάδου και όταν είδα πως το Υπουργείο Τουρισμού και το κράτος δεν έχουν διάθεση να κάνουν τίποτα, παραιτήθηκα πρώτος από όλους και μάλιστα επτά μήνες πριν κλείσουν το «Ναυάγιο».

Ο πρώην Υπουργός Τουρισμού, κ. Κικίλιας, δεν έπραξε τίποτα, ενώ ο προκάτοχός του κ. Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να συστήσει Ανώνυμη Εταιρεία, όμως και αυτή η ενέργεια δεν καρποφόρησε, παρά το γεγονός τότε ότι το Υπουργείο Τουρισμού είχε πάρει έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο επαναλαμβάνω ότι ανήκει η περιοχή.

Να προσθέσω ότι τηλεφώνησα στον Δήμαρχο και του ζήτησα εξηγήσεις για το γεγονός πως δεν προσκαλέστηκε η Αντιπολίτευση στη σύσκεψη με την κ. Κεφαλογιάννη.

Μου απάντησε πως σε αυτή συμμετείχαν μόνο οι τουριστικοί φορείς. Ουσιαστικά ο κ. Στασινόπουλος διοργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις και αγνοεί τους συνδυασμούς της Αντιπολίτευσης που κατέχουν ποσοστό 67% και οι τρεις μαζί. 33% πήρε την πρώτη Κυριακή ο κ. Στασινόπουλος, όπως κι ο δικός μου συνδυασμός. Καλό είναι λοιπόν να μην μετατρέπει το Δήμο σε… προεκλογικό κέντρο.

Να σας πω ακόμη ότι η παράταξή μου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πλάνου, όπου αναφέρθηκαν τα γνωστά προβλήματα με την ύδρευση, την αποχέτευση και την καθαριότητα.

Για το τελευταίο θέμα ειπώθηκε ότι από τους 150 εργαζόμενους που προσελήφθησαν με αιτιολογία την καθαριότητα, μόλις οι 30 απασχολούνται εκεί. Οι υπόλοιποι έχουν τοποθετηθεί αλλού και μερικοί από αυτούς είναι σπίτι τους και απλώς εισπράττουν τον μισθό κάθε πρώτη του μήνα.

Σε ό,τι με αφορά θα μεταφέρω αυτά τα προβλήματα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τους έδωσα μία συμβουλή για το γήπεδο του Τσιλιβί. Επειδή δεν έχει προχωρήσει το Σχέδιο Πόλης της περιοχής καλό θα ήταν να γίνει μια 12ετής σύμβαση και το γήπεδο να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να γίνουν παρεμβάσεις.

Τη στιγμή που ήμασταν στη συνεδρίαση, πολίτης τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Πλάνου και του είπε πως βγήκαν λύματα σε κάποιο σημείο. Αυτό από ότι καταλάβαμε συνέβη γιατί κάποιοι επιχειρηματίες που αδειάζουν τα λύματά τους το πρωί, είχαν ξεχάσει να κλείσουν τις αντλίες τους και το δίκτυο δεν άντεξε και την απογευματινή ποσότητα που αδειάζει το υπόλοιπο μέρος των επιχειρηματιών…».

 


Current track

Title

Artist