Current track

Title

Artist

Νίκος Δρόσος
Πρόεδρος Ρομιριου

Έχω παράπονο από τον Δήμαρχο γιατί μου έχουν “κολλήσει” την ρετσινια ότι είμαι ο Πρόεδρος του Αρετάκη – Μία υπάλληλος στο Βανάτο είχε πει μπροστά μου “Α εγώ θα τον πέταγα έξω αυτόν τον Πρόεδρο. Είναι του Αρετάκη”

30/05/2024


“Το γήπεδο του Ρομιριου ήταν εγκαταλελειμμένο για πάρα πολλά χρόνια και καταφέραμε να το φτιάξουμε επί δημαρχίας του κ. Αρετάκη. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2023 κάναμε και τα εγκαίνια, τα οποία έχουν ενοχλήσει πάρα πολλούς και ειλικρινά δεν ξέρω το γιατί. Λένε ότι το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει άδεια. Μα άδεια δεν έχουν όλα τα γήπεδα. Με προσωρινή άδεια κάθε χρόνο μπορούν και πραγματοποιούνται οι αγώνες. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με το δικό μας γήπεδο.

Βέβαια, όπως με ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παναγιώτης Δρόσος προσπαθεί η νέα δημοτική αρχή να έρθει σε συνεννόηση με ιδιώτη ηλεκτρολόγο μηχανικό για να βγάλει άδεια σε όλα τα γήπεδα του νησιού. Το θέμα προχωράει.

Στο γήπεδο από χθες (σσ Τετάρτη 29/05) υπάρχει συνεργείο που καθαρίζει και κόβει τα χόρτα που αν δεν γινόταν υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς.

Γενικότερα όμως με την κοπή των χόρτων στο χωριό δεν είμαι ευχαριστημένος. Είχα ζητήσει πριν 15 ημέρες να καθαριστεί ο περιβάλλοντας χώρος. Για όσους δεν γνωρίζουν στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου υπάρχει παιδική χαρά η οποία είναι γεμάτη χόρτα κι εκεί παίζουν παιδιά 4 – 5 ετών. Δυστυχώς δεν ήρθαν από τον Δήμο και το προηγούμενο Σάββατο έβαλα έναν άνθρωπο και γω μαζί και τα κόψαμε και καθαρίσαμε τον χώρο. Μάλιστα, κάποιοι γονείς μου έλεγαν “βρε πρόεδρε εσύ καθαρίζεις;”. Τι να κάνω; Είναι υποχρέωση μου να είναι καθαρό το χωριό.

Υπάρχουν πολλά κοινοτικά κτίρια. Το κοινοτικό γραφείο, το νεκροταφείο. Επειδή διανύω την 4η τετραετία μου ως Πρόεδρος της Κοινότητας δεν έπεται ότι επειδή καθαρίσαμε το νεκροταφείο από τα χόρτα, είμαστε εντάξει. Τουλάχιστον 4 με 5 φορές το χρόνο θα πρέπει να καθαρίζεται. Τους παίρνω τηλέφωνο να έρθουν ξανά και μου λένε ότι το καθάρισαν και τι θέλω πάλι.

Πεζή καθαριότητα στο χωριό αυτούς τους 5 μήνες της νέας δημοτικής αρχής δεν υπάρχει. Το σωστό θα ήταν να είχαμε δύο άτομα για την πεζή καθαριότητα για τις ανάγκες του χωριού. Ακούσαμε ότι προσέλαβαν με 8μηνη σύμβαση 202 άτομα, αλλά απ’ ότι ακούω επίσης, ζήτημα είναι αν δουλεύουν τα 102…

Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά, ανά 2η μέρα. Υπάρχει όμως πρόβλημα με την α ογκώδη και την ανακύκλωση. Για τα ογκώδη δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή. Η ευθύνη είναι σε μας που θέλουμε να τα πετάξουμε έξω από το σπίτι μας και ας τα μαζέψει οποίος να ναι.

Σε ότι αφορά τους κάδους έχουμε έλλειψη. Οι κάδοι θα πρέπει να μένουν κλειστοί και για να μην μυρίζουν και για να μην βγάζουν τις σακούλες οι γάτες και να τις σκίζουν. Επίσης, πολλοί οδηγοί αν δουν τον κάδο ανοιχτό πετούν τη σακούλα εν κινήσει κι αν πέσει μέσα έχει καλώς.

Επιστρέφω στο Νηπιαγωγείο μας και θέλω να θίξω το πρόβλημα με την σκεπή. Ζητάμε να φτιαχτεί επί Κολοκοτσα. Δεν έγινε κάτι. Το ζητήσαμε επί Αρετάκη, δεν έγινε. Ελπίζουμε τώρα κάτι να γίνει. Έχω καλέσει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Ακτύπη να έρθει να δει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε. Ίσως δεν ήρθε επειδή για το σχολείο έχουμε λογοφέρει. Μου είχε πει ότι έχει 70 σχολεία να επισκεφτεί και τι να πρώτο κάνει. Μα είναι υποχρέωση του αφού ανέλαβε αυτό το πόστο. Επίσης μου είπε ότι προηγείται το σχολείο της Παναγούλας γιατί έχει 300 παιδιά. Δηλαδή αν πέσει η σκεπή τι θα γίνει; Του είπα να μπει σ’ ένα πρόγραμμα και να γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Έχω παράπονο από τον Δήμαρχο γιατί μου έχουν “κολλήσει” την ρετσινια ότι είμαι ο Πρόεδρος του Αρετάκη. Και γι αυτό το λόγο δεν βλέπω γενικά καμία βοήθεια στο χωριό μας. Με τον κ. Στασινόπουλο είμαστε φίλοι 30 με 35 χρόνια και τον είχα στηρίξει πολύ στην Περιφέρεια. Αυτή τη φορά του έκανα εξήγηση ότι κατεβαίνω με τον Αρετάκη γιατί μου έκανε ένα γήπεδο, μας έριξε άσφαλτο στους δρόμους που είχαμε να δούμε άσφαλτο στο Ρομιρι τα τελευταία 50 χρόνια. Όταν λοιπόν το έμαθε ο κ. Στασινόπουλος κόπηκαν τα τηλέφωνα, κόπηκαν τα πάντα.

Τον έχω πάρει 5-6 τηλέφωνα. Μου το σήκωσε στη γιορτή του για χρόνια πολλά και μία άλλη όταν τον ήθελα για τους Ρομά που είχαν κατασκηνώσει σε κάτι ελαιώνες, μου έστειλε ένα μήνυμα “θα σε πάρω εγώ”. Εσείς με πήρατε σήμερα. Αυτός, ποτέ! Παίρνω τηλέφωνο κάποιους Αντιδημάρχους πχ για φωτισμό ούτε αυτοί μου απαντούν.

Όταν τελείωσε το γήπεδο και πήγα στο Βανάτο να βρω τον συγχωρεμένο Νίκο Γιατρά, που είχε αναλάβει να βγάλει την άδεια, αλλά δεν πρόλαβε, πετάχτηκε μία κυρία (υπάλληλος) από ένα γραφείο και λέει “Α εγώ θα τον πέταγα έξω αυτόν τον Πρόεδρο. Είναι του Αρετάκη”!!! Όπως κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου έκαναν… αγώνα να μην τελειώσει το γήπεδο του Ρομιριου”.


Current track

Title

Artist