Current track

Title

Artist

Τάσος Σιδηροκαστρίτης
Κάτοικος Λαγανά-Καταγγέλλων

Ακαθάριστη παραμένει η αριστερή πλευρά του ποταμιού στη μπούκα του Λαγανά/ Ένας όμορφος βιότοπος κατάντησε να είναι εστία βρωμιάς και ζητώ από την Αντιπεριφέρεια να παρέμβει

29/05/2024


«Στο ποτάμι της Μπούκας στο Λαγανά ήρθε κάποιος ιδιώτης εργολάβος και καθάρισε μόνο το δεξιό μέρος της περιοχής, διότι απ’ ότι έμαθα κάποιος επιχειρηματίας υποσχέθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου ότι την αριστερή πλευρά θα τη φρόντιζε ο ίδιος. Στην περιοχή είχε έρθει και ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Καποδίστριας.

Οι μέρες περνούν όμως και τίποτα δεν γίνεται. Παλιότερα στο ποτάμι υπήρχαν μικρά ψάρια, όμως το νερό πλέον εκεί είναι ελάχιστο. Πριν από κάποια χρόνια μάλιστα άνοιξαν ένα χαντάκι και τώρα έχει μετατραπεί σε βούρκο με κουνούπια. Αφήστε τα σκουπίδια και τα ογκώδη που έχουν πετάξει ασυνείδητοι μέσα και τα οποία θα έπρεπε να απομακρυνθούν με μία τσάπα.

Χάσαμε έναν όμορφο βιότοπο και μεταξύ του ποταμού υπάρχουν δύο πεντάστερα ξενοδοχεία Πολωνικών και Ισπανικών συμφερόντων, τα οποία δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν χώρους στάθμευσης και για να πάμε σπίτι μας κάνουμε πολλή ώρα, αφού τα πάντα γίνονται επί του δρόμου. Έχω απευθυνθεί αρκετές φορές στην τροχαία.

Σε άλλες χώρες που έχω επισκεφθεί, όπως στην Ολλανδία και τη Γερμανία, δημιουργούν τεχνητά ποτάμια και στη Ζάκυνθο ζούμε μια δυστυχία. Ατυχήσαμε σε πολλά πράγματα. Αυτό που ζητάω από την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ως κάτοικος της περιοχής, είναι να καθαριστεί και η αριστερή πλευρά του ποταμιού…».

 


Current track

Title

Artist