Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Καποδίστριας
Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

Ό,τι κι αν έχουμε κάνει στο δρόμο Αλυκές-Ξύγκια δεν έχει αποδώσει/ Εξετάζουμε δύο επιλογές αποκατάστασης αλλά δεν θα γίνουν αλλά «πειράματα» με πολλά χρήματα

28/05/2024


«Στο δρόμο Αλυκές-Ξύγκια υπάρχει ένα κομμάτι ασφαλτόστρωσης που είναι προβληματικό, επειδή η ίδια η γη που υπάρχει από κάτω έχει ιδιομορφία.

Ό,τι παρέμβαση κι αν υπήρξε από την πλευρά μας, είτε τώρα είτε επί εποχής της κ. Κατερίνας Μοθωναίου, δυστυχώς μετά από 10 ημέρες εμφανίστηκε πάλι πρόβλημα και ο δρόμος χάλασε.

Γι αυτό που συμβαίνει δεν είναι υπόλογος ο εργολάβος. Η κ. Μοθωναίου είχε πάρει το ΟΚ από την Αστυνομία, όμως τα φορτηγά που κατεβαίνουν από τα νταμάρια τρέχουν.

Χρειάζονται 4,5 εκ. ευρώ για τον δρόμο, χρήματα που είναι πολλά και δεν τα διαθέτουμε. Στην παρούσα φάση έχουμε δύο επιλογές: Α) Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια αποκατάστασης του οδοστρώματος, χρησιμοποιώντας κάποια άλλα υλικά και Β) Αν δεν πετύχει κι αυτό, τότε οπωσδήποτε πρέπει να κατεβάσουμε την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα και στο σημείο να ρίξουμε γαρμπίλι, ώστε να μην είναι ααφαλτοστρωμένο.

Δεν μπορούμε να διαθέσουμε 100.000 ή 200.000 ευρώ για να κάνουμε «πειράματα», αλλά θα επιχειρήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα με λιγότερα χρήματα. Να ενημερώσω επίσης ότι ο δρόμος αυτός είναι εργοταξιακός και δεν έχει παραληφθεί από τον Δήμο ή την Περιφέρεια. Παρόλα αυτά είμαστε από πάνω και παρεμβαίνουμε συνεχώς…».

 


Current track

Title

Artist