Current track

Title

Artist

Μαρίνος Γιατράς
Κάτοικος Μαριών, καταγγέλλων

Καθαρίζουν σε δασική περιοχή των Μαριών και αφήνουν τα κομμένα κλαδιά για προσάναμμα/ Απάντηση Δασαρχείου: Όλα γίνονται σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν οι μελέτες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

28/05/2024


«Στο δάσος που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Μαριών και Εξωχώρας, αυτή την περίοδο γίνονται καθαρισμοί των ξερών κλαδιών από ειδικό συνεργείο.

Δυστυχώς όμως, διαπιστώνω ότι η δουλειά είναι «μισή», γιατί ό,τι κόβεται δεν απομακρύνεται από το σημείο, με συνέπεια να υπάρχει προσάναμμα και να έχει δημιουργηθεί μια πυριτιδαποθήκη.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε σύσκεψη στο χωριό των Μαριών, στην οποία συμμετείχα, και τότε αποφασίσαμε όλοι μαζί να μην φέρουμε καμία αντίρρηση για τους καθαρισμούς και να αφήσουμε το συνεργείο να κόψει ό,τι εμποδίζει στις περιουσίες μας.

Για εμάς προέχει η ασφάλεια του χωριού και γι αυτόν το λόγο πήραμε την προαναφερόμενη απόφαση, όμως βλέπω να μη γίνονται σωστά τα πράγματα και γι αυτό το αναφέρω…».

…………………………………………………………..

Χάιδω Χριστοδούλου: Οι πολίτες που καταγγέλλουν να έρθουν πρώτα να ενημερωθούν από το Δασαρχείο

Η εκπομπή «Περισκόπιο» επικοινώνησε με τη Δασάρχη, κ. Χριστοδούλου, η οποία απάντησε τα παρακάτω:

«Οι καθαρισμοί στην εν λόγω δασική περιοχή που ανέφερε ο ακροατής σας, κ. Γιατράς, γίνονται από την υπηρεσία μας, το Δασαρχείο.

Θα μπορούσε ο κ. Γιατράς, αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί, να έρθει στο Δασαρχείο για να του εξηγήσω τη διαδικασία που λαμβάνει χώρα και έτσι δεν θα χρειαζόταν να κάνει καταγγελία.

Είναι καλό που ανησυχεί ο συγκεκριμένος κύριος, όμως απαντώ πως οι καθαρισμοί γίνονται σύμφωνα με ό,τι προβλέπουν οι μελέτες…».

 


Current track

Title

Artist