Current track

Title

Artist

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος «ΑΝΑΣΑ»-Πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αναπόφευκτη η αύξηση των τελών για τα απορρίμματα με τους πολίτες να επιβαρύνονται το επιπλέον κόστος/ Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δεν ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά δεν λέει την αλήθεια

14/05/2024


«Με τις δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Τρεπεκλής, ουσιαστικά εξέφρασε τις επιθυμίες του και όχι την πραγματικότητα που επικρατεί στον Λίβα.

Το έργο που αφορά την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων υποχρηματοδοτείται και έχουμε ξεφύγει κατά πολύ από τα χρονοδιαγράμματα.

Βέβαια, ο κύριος του συγκεκριμένου έργου είναι ο Δήμος της Ζακύνθου και όχι η Περιφέρεια. Ο Δήμος εκταμιεύει τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και πρέπει να πληρώσει.

Τα δέματα των σκουπιδιών μαζί με τα στραγγίδια τους πρέπει να μετακινηθούν, διότι έχει δημιουργηθεί μια περιβαλλοντική επιβάρυνση, που αφορά πιθανότατα και την ποιότητα του νερού. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να ελεγχθούν διεξοδικά.

Ο κ. Τρεπεκλής παρά τα προβλήματα προσπαθεί να προβάλει μια θετικότητα και καλά κάνει. Όμως, θα πω και το εξής: Μπορεί να μην είναι υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν ο σημερινός Περιφερειάρχης, όμως δημιουργεί την αίσθηση πως δεν λέει την αλήθεια και το θέμα είναι τι θα κάνει από ‘δω και πέρα.

Το τρίτο ζήτημα που πρέπει να δούμε είναι η ανακύκλωση, που ουσιαστικά δεν γίνεται. Στέλνουμε ανακυκλώσιμα με τα φορτηγά στο Αγρίνιο, όμως τα 2/3 αυτών επιστρέφουν πίσω και καταλήγουν στο Λίβα!

Υπενθυμίζω επίσης πως την περίοδο που ήταν Αντιπεριφερειάρχης η κ. Κατερίνα Μοθωναίου, οι συγκρούσεις που υπήρξαν με τον Δήμο στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ ήταν απίστευτες. Αντιπαραθέσεις και ευτράπελα, με τους εργάτες να μένουν έξω από το κτήριο και τα γραφεία να κλειδώνονται.

Σήμερα, η κ. Μοθωναίου είναι μέλος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ με απόφαση του κ. Τρεπεκλή, και ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να πάρει επάνω του και να τον βαρύνει η προηγούμενη κακή κατάσταση στα απορρίμματα.

Έχει ευθύνες και ο Δήμος Ζακύνθου για τα όσα έχουν γίνει. Είναι αναπόφευκτη η αύξηση των τελών στα σκουπίδια και ήδη ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ το έχει ζητήσει από τους ΟΤΑ. Το μόνο που απομένει τώρα είναι οι Δήμοι των Ιονίων Νήσων να επιβαρύνουν με το επιπλέον κόστος τους πολίτες. Ας μην μας παρουσιάζουν λοιπόν ωραιοποιημένες καταστάσεις.

Αύριο θα γίνει μια ακόμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο κ. Τρεπεκλής θα κάνει τη λογοδοσία του. Ο περιφερειακός μας σύμβουλος, Διονύσης Γιακουμέλος, θα θέσει ερώτημα για τον συμπαραστάτη του δημότη.

Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας ως Περιφερειάρχης, υπήρχε στην Περιφέρεια συμπαραστάτης του δημότη, ώστε ο κάθε πολίτης να βρίσκει άκρη με τις Υπηρεσίες και να μπορεί να επικοινωνεί. Η θέση αυτή δεν καλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Κράτσα και θα δούμε αν επιδείξει την ίδια συμπεριφορά ο κ. Τρεπεκλής. Ο Νόμος προβλέπει την πλήρωση της θέσης εντός διμήνου, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν προτίθεται να το κάνει έστω και καθυστερημένα, γιατί ο Περιφερειάρχης μετράει ήδη 4,5 μήνες θητείας…».

 


Current track

Title

Artist