Current track

Title

Artist

Χρήστος Κοντονής
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου

Φέρνουν Ρομά για εργασία στη Ζάκυνθο αλλά δεν τους εξασφαλίζουν διαμονή/ Νερό με το σταγονόμετρο στο Καλαμάκι που έχει μείνει χωρίς πεζή καθαριότητα

14/05/2024


«Το πρόβλημα με τους Ρομά στο Καλαμάκι είναι μεγάλο, όμως το δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι.

Οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεργάτες-υπαλλήλους και παίρνουν Ρομά. Ως προς αυτό κανένα θέμα, διότι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς και πρέπει να εργαστούν.

Δυστυχώς όμως, οι επιχειρηματίες, αλλά και η Πολιτεία, δεν τους εξασφαλίζουν διαμονή, με συνέπεια να μένουν στους δρόμους ή όπου αλλού βρουν.

Ακόμη και διαμέρισμα να τους παραχωρήσει κάποιος πάντως, είναι πολλοί και δεν χωράνε, γιατί φέρνουν εδώ όλα τα μέλη της οικογένειάς τους. Ως εκ τούτου, στη Ζάκυνθο πρέπει να καταφθάνουν μόνο όσοι εργάζονται και οι υπόλοιποι να αποχωρούν.

Έχουμε απευθυνθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα σε Δήμο, Περιφέρεια και Αστυνομία. Προχθές σε πεζοδρόμιο του Καλαμακίου είχαν απλώσει ρούχα και γενικότερα η εικόνα που δημιουργείται δεν είναι καλή και για εμάς, αλλά και για τους ίδιους.

Έχω ένα παράπονο για το θέμα του νερού. Φέτος είναι λιγότερο από κάθε άλλη χρονιά, ενώ πέρυσι δεν αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα. Ελπίζω ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, κ. Τουρκάκης, να βρει μια λύση με τη Voltera και τη διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια, διότι είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια θέματα.

Δεν πάμε καλά και στην πεζή καθαριότητα, αν και στο Καλαμάκι χρόνια τώρα είμαστε συνηθισμένοι, γι αυτό και καθαρίζουμε με ίδιες δυνάμεις. Η Δημοτική Αρχή μου είχε υποσχεθεί πως θα έχουμε οδοκαθαριστές και από τη στιγμή που προσελήφθησαν 200 άτομα στο Δήμο αναμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή.

Όποια Δημοτική Αρχή εκλέγεται, κοιτάει μόνο να είναι καθαρή η πόλη. Όσοι μένουμε και δραστηριοποιούμαστε στα χωριά δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού και ιδίως οι τουριστικές περιοχές χρήζουν μεγαλύτερης φροντίδας…».

 


Current track

Title

Artist