Current track

Title

Artist

Αντώνης Κασιμάτης: Ναυάγησε το επιτελικό κράτος της ΝΔ

23/03/2023


«Έχω ζητήσει εγγράφως από την περασμένη Δευτέρα να συζητηθεί το θέμα του Ναυαγίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα σε αυτό να παρίσταται και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Λέκκας, διότι πρέπει να ενημερωθούμε θεσμικά, ολοκληρωμένα και υπεύθυνα για το τι θα ισχύει φέτος στην περιοχή.

Πρέπει να μας απαντήσουν γιατί φτάσαμε στο παραπέντε της νέας τουριστικής περιόδου να έχουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη για το Ναυάγιο. Να μάθουμε γιατί η επιτροπή που συστάθηκε από το υπουργείο Τουρισμού επί 16 μήνες δεν έκανε τίποτα παρά το γεγονός πως μπορούσε νε προβεί σε κατεπείγουσες ενέργειες για τη δημιουργία συμβάσεων και μάλιστα κατ’ εξαίρεση. Το μόνο που έπραξαν ήταν να δώσουν τη φύλαξη σε… εταιρεία πλακιδίων!

Θέλω να επισημάνω ότι στις 7 Μαρτίου του 2023 δημοσιεύθηκε απόφαση του Λιμενάρχη Ζακύνθου ότι το Ναυάγιο είναι κλειστό και απαγορεύεται η αποβίβαση επιβατών. Στη συνέχεια όμως λέει πως με ευθύνη των ιδιοκτητών των σκαφών μπορούν να πάνε στην παραλία, και μετά κλείνει λέγοντας πως αυτό δεν θα επιτραπεί. Ουσιαστικά έχουμε μια αποποίηση ευθυνών.

Σαν τροπολογία τελευταίας στιγμής, και χωρίς διαβούλευση, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το πλαίσιο απαγόρευσης για την πρόσβαση στο Ναυάγιο στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και με την ονομασία άρθρο 4 -προσθήκη στο γνωστό άρθρο 68 του 4875/21 περί μέτρων προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παίρνει πλέον τη φύλαξη από την επιτροπή και μπορεί να κάνει ανάθεση κατά παρέκκλιση. Ταυτόχρονα το Ναυάγιο κλείνει με κοινή υπουργική απόφαση και μετά από εισήγηση της επιτροπής, τα μέλη της οποίας παραιτήθηκαν. Μιλάμε για αντιφατικές αποφάσεις, που «μπάζουν» από παντού. Έχουμε «ναυάγιο» του επιτελικού κράτους, όπως συνέβη στα Τέμπη, αλλά και την περίοδο της πανδημίας.

Πρέπει λοιπόν να κληθεί ο κ. Λέκκας, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην είναι θεατής αυτών των σοβαρών εξελίξεων και να μην μετατραπεί σε εκπολιτιστικό σύλλογο…».


Current track

Title

Artist