Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ζακύνθου

Θα είναι μία ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να εκφράσουν όλοι πως θα αντιμετωπιστεί το νερό από δω και πέρα στη Ζάκυνθο

01/04/2024


Σχετικά με το αυριανό δημοτικό συμβούλιο και διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, μίλησε σήμερα το πρωί (01/04) στην εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, Διονύσης Τουρκάκης.

“Από την υπηρεσία εκπονείται τα τελευταία πέντε (5) χρόνια το γενικό σχέδιο ύδρευσης (το master plan που λέμε). Εντάχθηκε τον Αύγουστο του 2019. Είναι μία πράξη που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά τη γενική αντιμετώπιση του νερού στη Ζάκυνθο. Με το τι πρέπει να γίνει, ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν.

Έχει τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση ήταν η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και έχει εγκριθεί. Η δεύτερη φάση είναι το τεχνικό κομμάτι, το τι πρέπει να γίνει το οποίο και αυτό έχει εγκριθεί και μένει πλέον η τρίτη φάση που είναι η κοστολόγηση οη οποία βγάζει το κόστος του συνολικού σχεδιασμού για την ύδρευση.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ζακύνθου και να εγκριθεί και να περάσει. Όμως, από την στιγμή που αφορά συνολικά την ύδρευση των επόμενων είκοσι (20) χρόνων στο νησί μας, θέλουμε να κάνουμε ένα ανοικτό δημοτικό συμβούλιο και διοικητικό συμβούλιο της υπηρεσίας μας όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, να αναλυθούν από τους μελετητές τα στοιχεία που προκύπτουν, έτσι ώστε να μην πει κάποιος ότι έντεκα (11) άτομα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ αποφάσισαν για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για τα επόμενα είκοσι (20) χρόνια στο νησί. Είναι ένα βάρος που θα το έπαιρναν πάνω τους σύμβουλοι με θητεία μόλις τριών μηνών και κάποιοι εξ αυτών καινούργιοι σε τέτοιες διαδικασίες.

Θα κληθούν στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο και το συμβούλιο των μηχανικών, το ΤΕΕ, η Διεύθυνση Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Βουλευτής κ.α. Θα είναι μία ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να εκφράσουν όλοι πως θα αντιμετωπιστεί το νερό από δω και πέρα στη Ζάκυνθο”.


Current track

Title

Artist