Η ΝΔ ταλαιπωρεί πολλαπλώς τους καρκινοπαθείς στη Ζάκυνθο και διαλύει το ΕΣΥ/ Τα τελευταία 21 χρόνια κυβερνούν τα 16 έτη όμως η «καραμέλα» τους είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
22/05/2025
«Κατά την παρουσία μου στη Ζάκυνθο για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, είχα συναντήσεις με διάφορους φορείς.
Διαπίστωσα ότι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών είναι καλά οργανωμένος, δυναμικός και έχει δίκιο στα αιτήματα που καταθέτει. Αυτό που επιζητούν είναι να υπάρχει ένα μεταφορικό ιατρικό ισοδύναμο. Χρειάζεται η Παθολογική Κλινική του δευτεροβάθμιου νοσοκομείου να στελεχωθεί με προσωπικό, ούτως ώστε να λειτουργεί ογκολογικό τμήμα και όχι να υπάρχει μόνο ένας γιατρός!
Η Ζάκυνθος είναι ένα «ζωντανό νησί», αξιόμαχο και παραγωγικό. Απαιτείται η χάραξη νησιωτικής πολιτικής για να μην ταλαιπωρούνται όσοι έχουν την επάρατο νόσο, πηγαίνοντας στα νοσοκομεία της Πάτρας ή της Αθήνας για να κάνουν χημειοθεραπείες, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται πολλαπλώς. Αυτό κοστίζει σε χρόνο, αλλά κυρίως σε χρήμα.
Ωραία η καραμέλα που χρησιμοποεί συχνά-πυκνά η ΝΔ, ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε γι αυτό το θέμα. Τα τελευταία 21 χρόνια, η ΝΔ κυβερνά τη χώρα επί 16 έτη. Συνεπώς η όποια κριτική πρέπει να στρέφεται σε αυτούς που έχουν την ευθύνη όλο αυτά τα χρόνια και όχι στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζω ότι εμείς αντιμετωπίσαμε τη χρεοκοπία της Ελλάδος. Τα νοσοκομεία χρωστούσαν 1,5 δις ευρώ και εμείς τα παραδώσαμε με οφειλές ύψους 200 εκ. ευρώ, συνεπώς μειώσαμε τα χρέη.
Ταυτόχρονα υπήρχαν 2 εκ. πολίτες ανασφάλιστοι, ο κόσμος πλήρωνε εισιτήριο 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ενώ πλήρωνε ακόμη και για τις συνταγές φαρμάκων. Όλα αυτά τα αλλάξαμε και συγκρατήσαμε την καταστροφή, ανατάσσοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τονίζω λοιπόν ότι πρέπει να δούμε σήμερα τι κάνουμε, διότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης με 70 δις ευρώ. Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δις ευρώ και με τα χρήματα αυτά η κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία.
Τώρα μας λένε ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα 6 δις ευρώ, το οποίο όμως προήλθε από την υπερφορολόγηση των πολιτών. Λείπει η πολιτική βούληση και ακολουθούν μια στοχευμένη πολιτική για τη διάλυση του ΕΣΥ, προκειμένου να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες.
Στην Ευρώπη το 80% στην Υγεία είναι δημόσιες δομές και το 20% ιδιωτικές. Στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι 60% δημόσιο και 40% ιδιωτικά. Η ανομοιογένεια είναι μεγάλη.
Συναντήθηκα με τους λογιστές και τους εργαζόμενους στην Εφορία, που με το πρόσχημα της οικονομίας το κράτος βάζει νέα εμπόδια στην εργασία τους και θέλει να μεταφέρει αλλού τις αρμοδιότητες.
Είχα επίσης επαφή και με το σωματείο των φορτοεκφορτωτών στο λιμάνι της Ζακύνθου, οι οποίοι πέτυχαν η πανώλη των αιγοπροβάτων να μην μπει στο νησί και προστάτεψαν τον πληθυσμό από αυτή την ασθένεια.
Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρωθούν και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει να βρει τρόπο για να τους δώσει τα χρήματα που δικαιούνται. Τους συγκεκριμένους ανθρώπους πρέπει να τους τιμούμε και να τους στηρίζουμε…».