Διονύσης Μουζάκης-Μποζόνος: Σε κακή κατάσταση οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον τόπο μας/ Χρέος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί πίεση για την επίλυση των προβλημάτων
04/03/2024
«Απαντήσεις δεν δόθηκαν αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο καταγράφηκε η διάθεση της Δημοτικής Αρχής να βελτιωθούν τα πράγματα και να γίνει προσπάθεια για νέες υποδομές. Όλα αυτά θα μπουν στον προγραμματισμό τους.
Το συμβούλιο της λογοδοσίας υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο ήταν προαιρετικό. Τώρα έχει γίνει υποχρεωτικό ανά δύο μήνες κι αν ο πρόεδρος του Σώματος δεν το καθορίσει, τότε έχει πειθαρχικές κυρώσεις.
Και στα άλλα Ιόνια Νησιά η κατάσταση των γηπέδων δεν είναι καλύτερη και αυτό το βλέπουμε από τους αγώνες που πάει και δίνει ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Στην Κέρκυρα ενδεχομένως τα στάδια να είναι χειρότερα από τα δικά μας. Με τη μόνη διαφορά πως στην Κέρκυρα έχουν κλειστά γηπεδα και κολυμβητήρια, υποδομές που δεν διαθέτει το νησί μας.
Πολλές προσπάθειες του παρελθόντος έμειναν στα χαρτιά. Όμως για παράδειγμα το Αθλητικό Κέντρο στο Φιολίτι, το οποίο δεν προχωρά επειδή είναι μια περιοχή μακριά από την πόλη. Στην παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κάνει κάποιος κριτική για όλα αυτά, ούτε να ρίξει ανάθεμα. Χρέος όμως δικό μας, που βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, είναι να ασκούμε πίεση και αυτό πράττουμε.
Στο εθνικό στάδιο λένε πως θα φτιάξουν κλειστό, όμως θα πρέπει να μείνει χώρος και για βοηθητικό γήπεδο. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα γήπεδο με φυσικό χόρτο που να μην έχει βοηθητικό.
Σε ό,τι αφορά την κερκίδα στο στάδιο, αυτή μετά τον σεισμό του 2018 παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας και ταυτόχρονα 300 παιδιά της ΑΓΕΖ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γυμναστήριο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.
Θα πω και το εξής: Στο γήπεδο της Λιθακιάς οι ποδοσφαιριστές αλλάζουν σε ένα τροχόσπιτο, που δεν έχει ρεύμα και νερό! Λείπουν οι υποδομές από το νησί μας που θα ωθήσουν τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και όχι με άλλα πράγματα, που εντάσσονται στην παραβατικότητα.
Το 2012 στο νησί μας είχαμε 28 ομάδες ποδοσφαίρου και τώρα είναι μόλις 15. Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι δεν αθλούνται πλέον. Στο γήπεδο του Αγγερικού θα δαπανηθούν 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για να διαμορφωθούν οι περιβάλλοντες χώροι. Χόρτο όμως το γήπεδο δεν θα έχει.
Πρέπει το θέμα αυτό να το δει η Δημοτική Αρχή και να εντάξει ένα κονδύλι στον προϋπολογισμό για το χόρτο. Υπάρχουν και χειρότερα: Η Δημοτική Ενότητα Αλυκών δεν έχει καν γήπεδο. Υπήρχε παλιότερα εκεί ένα ιδιωτικό, όμως δεν στηρίχθηκε και έκλεισε. Στα Γερακαρία υπάρχει ένα γήπεδο με νόμιμη εξέδρα, όμως χρειάζονται παρεμβάσεις.
Ο Δήμος έχει συνέχεια και εμείς δεν κατακρίνουμε τη Δημοτική Αρχή, διότι αντιμετώπισε έκτακτες καταστάσεις με το Ναυάγιο και την εισροή του πετρελαίου στο δίκτυο υδροδότησης. Η αλήθεια είναι πως θα δούμε στη συνέχεια πως θα πάνε τα πράγματα. Έχει το μαχαίρι και το πεπόνι στα χέρια της και πρέπει να είναι συνεργάσιμη μαζί μας, λαμβάνοντας υπόψιν κάποιες προτάσεις που καταθέτουμε για τα οξυμένα προβλήματα του τόπου…».