Current track

Title

Artist

Ντένης Μαλαπέτσας
Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης

Απαράδεκτο να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου αιρετοί και εκπρόσωποι Υπηρεσιών/ Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

31/05/2024


«Κατ’ αρχήν να πω ότι είναι απαράδεκτο και πολύ αρνητικό να μην έρχονται στο Τοπικό Συμβούλιο εκπρόσωποι Υπηρεσιών και αιρετοί, που είναι υπεύθυνοι να απαντήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Θεωρώ παράλληλα ότι θα έπρεπε οι Αντιδήμαρχοι εκτός από Θεματικοί, να είναι και Χωρικοί. Δηλαδή, χρειαζόμαστε έναν Αντιδήμαρχο Ζακυνθίων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, ώστε να συζητούμε μαζί του συγκεκριμένα θέματα της πόλης. Προς τιμήν του ο μόνος Αντιδήμαρχος που ήρθε, ήταν ο κ. Νίκος Γιακουμέλος.

Είναι υποχρέωσή τους να παρίστανται όλοι και προσθέτω ότι κάθε φορά υπάρχει ένας πίνακας αποδεκτών με την ημέρα και την ώρα που συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης. Όλοι παραλαμβάνουν προσκλήσεις.

Ανάμεσα στα θέματα που εισηγήθηκα ήταν το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο παραλιακό κομμάτι που αφορά την περιοχή του Αγίου έως τα φανάρια στην γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη. Εκεί λοιπόν το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως μετά την αποβίβαση των οχημάτων στα σημεία αυτά είναι μεγάλο, δημιουργώντας ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα το οποίο επεκτείνεται κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Χρειάζεται να τοποθετηθούν δύο λιμενικοί και δεν πρέπει πάντα να αποτελεί δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού. Που είναι ο Βουλευτής και οι υπόλοιποι να λύσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης; Το ίδιο συμβαίνει στο νοσοκομείο και στην Αστυνομία. Πρέπει να υπάρχει κι ένας τροχονόμος στο NEXT.

Άλλο θέμα ήταν η οδός Κούρσουλα, στην οποία δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και το τσιμέντο έχει κουφώσει. Εκεί μένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και απαιτείται να υπάρξει παρέμβαση.

Για το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας στην Πικριδιώτισσα και στη Μπόχαλη, θα πω ότι από το 2017 δεν έχουμε βάλει μυαλό και υπάρχει μια πολιτική ανεπάρκεια.

Ένας σχεδιασμός και μια εφαρμογή ενός σχεδίου πρόληψης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πέρα από την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, μιλάμε και για ένα δύσκολο στην προσβασιμότητα σημείο που αυτομάτως ανεβάζει το βαθμό επικινδυνότητας.

Πέρα από τους καθαρισμούς που ήδη έχει γίνει διαγωνισμός από το δασαρχείο και την τοποθέτηση κρουνών σε κάποια σημεία από το Δήμο, ενδεικτικά θα αναφέρω τι πρέπει ακόμα να γίνει:
-24ωρη φύλαξη τους θερινούς μήνες κι αυτό καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι.
-Μόνιμο υδροδοτικό σύστημα πυρόσβεσης που θα καλύπτει την περιοχή, ώστε όταν γίνει κάτι, να έχουμε άμεση κατάσβεση για να μην ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.
-Τοποθέτηση ειδικών ανιχνευτών για πυρανίχνευση που είναι κάτι που στα υπόλοιπα σύγχρονα μέρη του κόσμου, η πολιτική προστασία χρησιμοποιεί ολοένα και πιο πολύ στην εποχή μας.

Εδώ και αρκετά χρόνια, έχει ξεκινήσει στην πόλη η απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων λιγοστεύοντας τα σημεία που εξυπηρετούσαν ανά γειτονιά. Αποτέλεσμα τα σημεία που έχουν μείνει να παρουσιάζουν μια εικόνα άσχημη από τη μια, καθώς έχουμε πολλούς κάδους σε σειρά και πολλές φορές οι κάδοι να ξεχειλίζουν, και μάλιστα σε σημεία που δεν αρμόζουν αισθητικά να φιλοξενούν τόσους κάδους, όπως για παράδειγμα στο νέο θέατρο, στο τουριστικό περίπτερο, στο σημείο διπλά στην προτομή του Τερτσέτη στο δικαστήριο και δίπλα στο καμπαναριό του Αγίου μας.

Εικόνες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, αλλά και δεν αποτελούν ότι καλύτερο στα μάτια των επισκεπτών όταν στα μέρη άπ’ όπου προέρχονται σε αντίστοιχα κεντρικά σημεία στην Ευρώπη είτε υπάρχουν υπογειοποιημένοι κάδοι, είτε σύγχρονοι τεχνολογικά και καλαίσθητοι κάδοι.

Προτείνω:
Α) Να γίνει ένας προγραμματισμός για την τοποθέτηση πράσινων κάδων σε περισσότερα σημεία στην πόλη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Β) Να γίνει είτε υπογειοποίηση κάδων σε κεντρικά σημεία, είτε να προχωρήσουμε σε νέου τύπου σύγχρονους κάδους, ώστε να βελτιώσουμε την αισθητική και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της πόλης μας.
Γ) Να γίνει ένας προγραμματισμός ώστε να οργανωθεί ένα σύγχρονο δίκτυο εναλλακτικής διαχείρισης που θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί την πόλη μας και κατ’ επέκταση όλη τη Ζάκυνθο, με δημιουργία πράσινων νησίδων, πράσινου σημείου και τέλος τη δημιουργία δικτύου καφέ κάδου…».

 


Current track

Title

Artist