Να μας φέρει μελέτη ο Δήμος για να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το σφαγείο/ Στην Κρήτη πουλάνε μόνο το δικό τους κρασί ενώ στη Ζάκυνθο όχι
15/04/2024
«Ήρθε η ώρα να προωθήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα και να τα συνδέσουμε με τον τουρισμό μας.
Δεν χρειάζεται αυτά να τα εξάγουμε στις διεθνείς αγορές, από τη στιγμή που κάθε καλοκαίρι έρχονται στη Ζάκυνθο 1 εκ. τουρίστες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει πελάτες.
Θα σας πω ένα προσωπικό παράδειγμα: Όταν είχα πάει στην Κρήτη, ζήτησα να πιω σε εστιατόριο κρασί «Μπουτάρη». Ο εστιάτορας μου απάντησε «κύριε αυτό το κρασί να πάτε να το πιείτε στη Θεσσαλονίκη. Εδώ που ήρθατε θα πιείτε Κρητικό κρασί».
Όταν επέστρεψα στη Ζάκυνθο πήγα σε εστιατόριο της πλατείας Αγίου Μάρκου και ζήτησα ντόπιο κρασί, όμως δεν είχε!
Το συμπέρασμα είναι πως και εμείς πρέπει να γίνουμε τοπικιστές και όχι μόνο οι Κρητικοί. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε καταστήματα εστίασης και να μη βρίσκεις Ζακυνθινό κρασί.
Αν θέλουμε όσα παράγουμε να έχουν θέση στην αγορά πρέπει να συμπεριφερθούμε με τον ίδιο τρόπο, ειδάλλως τα προϊόντα μας θα εξαφανιστούν. Αυτή η συνάντηση που κάνουμε είναι μια καλή αρχή για να πετύχουμε τον στόχο. Τα χρήματά μας να κάνουν κύκλο μέσα στο νησί για να ευημερεί όλη η Ζάκυνθος. Οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι εστιάτορες να αγκαλιάσετε τους αγρότες και να τους θεωρείται συναδέλφους σας.
Και να προσθέσω και κάτι άλλο: Η Κεφαλονιά έχει ζωικό κεφάλαιο 240.000 ζώα και στη Ζάκυνθο υπάρχουν μόνο 3.000 και μάλιστα με φθίνουσα πορεία.
Αν μας φέρει ο Δήμος μελέτη για την κατασκευή του σφαγείου, τότε η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο ώστε να προχωρήσουμε…».